Állatok gyógyítása

kutya-macska barátság

Kineziológia nem csak az emberek problémáinak megoldásában tud hatásos lenni, de még az állatok életében is tud könnyebbséget hozni, ezáltal a gazdiknak is jó megoldást jelenthet, így gazdi és kedvence között harmonikusabb kapcsolat alakulhat ki.

Mivel az állatok nem tudják kifejezni magukat, ezért a kineziológia hatásos módszer lehet arra, hogy kedvencünkkel az izomteszt segítségével kommunikálni tudjunk, és kideríthessük, hogy mi okozza az esetleges megváltozott viselkedést, vagy betegséget.

A kineziológia eszköztára ezért alkalmas az okok feltárására és azok korrigálására, különböző korrekciókat alkalmazva.

Fontos a gazdi aktív részvétele a gyógyulási folyamatban, mivel az izomtesztet a gazdin hajtom végre, és a szükséges korrekciókat is, attól függően, hogy mi az izomteszt eredménye.

Az állatoknak is lehetnek különféle testi, vagy lelki tüneteik, allergia, emésztési probléma, rosszkedv, viselkedési zavar, stresszek, fóbiák, traumatikus élmények, melyeknek hátterében érzelmi okok is rejtőzhetnek. Lehetőség van étkezési problémák azonosítására, milyen táplálékra allergiás, mikor és mit egyen, milyen vitamin és tápanyagra van esetleg még szüksége.

Kiegészítő terápiaként kutyusoknak , cicáknak, lovaknak és más kedvencünknek is nagyon hatásosan alkalmazható a  Bach virágterápia.

Például adhatjuk:

  • félős vagy túl agresszív kutyusoknak
  • ha költözés miatt nehezen szokják meg az új helyüket
  • ha  cicánk vagy kutyánk nehezen viseli, ha egy új cica, kutya, vagy más kisállat  érkezik a családba, ezt rosszkedvvel, agresszióval, étvágytalansággal és féltékenységgel reagálják
  • A Dr. Bach virágesszencia elsősegély azaz SOS cseppét például utazáskor fellépő stresszkor is hatékonyan tudjuk alkalmazni. 

Egy 10 ml bach virág keverék ára 1500 Ft.

A kineziológiai stresszoldás nem helyettesíti az állatorvos munkáját, de hatékonyan kiegészítheti azt!