Rendszer és családállítás

családi rendszer-k

A Családállítás Bert hellinger nevéhez fűződik, és  a családi rendszerből fakadó problémákban tud segítséget nyújtani.  Fontos tudnunk, hogy családunk egy RENDszert alkot. Ha valahol ez a REND megbomlik, úgy megváltozhat a benne élők élete is. Életünk alakulására hat a családunk története, kötődésből, szeretetből átvehetjük őseink, felmenőink sorsát, fájdalmait, szenvedéseit. Ekkor érezhetjük, hogy nem vagyunk ura saját életünknek, nem tudunk úgy viselkedni és cselekedni, ahogy szeretnénk, esetleg fizikai betegségek gyötörnek. Az állítás során fokozottan figyelünk a testi érzetekre, hiszen ezeket nem tudjuk tudatos szinten irányítani.

Mitől más az egyéni állítás?

Az egyéni családállítás is ugyanolyan hatékony, mint a csoportos, azzal a különbséggel, hogy itt nem a felkért résztvevők személyesítik meg a felállítást kérő családját, hanem papírlapokkal, bábukkal vagy szimbólikus figurákkal állítjuk fel a jelen helyzetet. Itt több lehetőség nyílik belehelyezkedni más nézőpontokba is. Ha szükséges, különböző személyre szabott korrekciókkal is segítjük az oldás folyamatát.

Miért jó, kiknek ajánlott az egyéni családállítás:

  • ha úgy gondolod, hogy ez nem tartozik másra
  • ha félsz mások előtt megosztani a problémáidat
  • ha jobban szereted 2-esben megbeszélni
  • ha nem akarsz fél napot erre szánni
  • ha szeretnéd minél hamarabb meglátni és megoldást találni problémádra, és nem tudsz egy következő csoportidőpontig várni


A kineziológiai izomteszttel mindig gyorsan és pontosan lehet meghatározni, hogy a kliensnek melyik technika segít leghatékonyabban megoldani jelen problémáját.