Holisztikus kineziológia

onismeret

„A holizmus kifejezés (a görög „holos” szóból) a teljesség figyelembevételét jelenti. A holisztikus szemléletű gyógyítás az embert egésznek tekinti, feltételezi testének, szellemének és érzelmeinek egységét. A holisztikus szemlélettel gyógyító szakember nemcsak a betegséget, a megbetegedett szervet, vagy testrészt, hanem a beteget gyógyítja, egészségét kívánja helyreállítani, fenntartani.”

Miben más a holisztikus kineziológiai kezelés?

A találkozásunk során a teljes embert nézem. Van amikor testi szinten van hiánya, és van amikor az érzelem munkával érünk el nagyobb sikert. Mivel minden ember más és más, ezért vagy testi, vagy érzelmi vagy szellemi szinten érdemes először alapozni, hogy a hatás tartós és célravezető legyen. A cél az egészség, és az érzelmi kibillentség helyreállítása.

A kineziológiai izomteszttel könnyen lehet a testtel és a tudatalattival kommunikálni, testi szinten és érzelmi szinten mire van szüksége. Ez nagy segítség, hiszen ezt a fajta testkommunikációt, testérzékelést régen elveszítettük magunkkal. Talán amikor még kicsi babák voltunk, pontosan tudtuk a saját szükségleteinket, hogy éhesek vagyunk, fázunk, fáj a pocink, vagy egy kis figyelemre, szeretetre vágyunk, és ennek hangot is adtunk, kifejeztük mindazt, amit éreztünk. Felnőttként sokszor ez már nincs így, mert elnyomjuk saját vágyainkat, érzelmeinket, és a sok sok túlfinomított, és előregyártott tartósított étel is elnyomja testünk valódi jelzéseit.

Erre példa egy kedves kliensem, aki teljesen elvesztette testével és önmagával a kapcsolatot:

Betti érzelmi stabilitási problémával keresett meg. Valahogy megcsömörlött az élete, nem látta a további kiutat, elvesztette a motivációját, kedvetlen és néha megmagyarázhatatlan szomorúság tört rá. Teszteltem, hogy először testi szinten kéne elindulni ahhoz, hogy ki tudjon jönni ebből az állapotából. Megbeszéltük, hogy változtatunk a táplálkozásán, izomteszttel megállapítottuk, hogy milyen tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat vigyen be a testébe, ahhoz, hogy stabilabban érezze magát. Továbbá odafigyel a több mozgásra, és hogy mi okoz Neki örömet. Ha úgy érezte, hogy kényeztetésre vágyik, felkeresett egy jó masszőrt, vagy elment szaunázni. Egyre erősebbnek érezte magát, egyre jobban kezdte magát érezni a bőrében. Ezután tudtunk az érzelmekkel dolgozni, hogy mi is okozza Nála ezt a kiégettséget. Így gyorsabban és stabilabban tudtunk haladni. Ma már boldog, és az élete olyan irányba halad, amit szeretne.
(Köszönöm Betti, hogy részese lehetettem ennek a szép folyamatodnak)

Kineziológia

Kinézis = mozgás, logos = tudomány, amely az izomtesztelésen alapuló stresszoldást jelent.

Ha az ember rossz hírt hall, jobb, ha leül, mert stressz hatására elgyengülnek az izmai. Így hat a negatív érzelem az izmok működésére. Az izom elernyed, elgyengül, ha az embert stressz éri, szomorú, vagy negatív érzései vannak, míg ha minden rendben van vele és körülötte, akkor az izomtónusa erős és feszes. Ezt fedezte fel a 60-as években dr. George Goodheart amerikai kiropraktőr (csontkovács).

A kineziológia, olyan természetgyógyászati szakterület, melynek célja a test energia-egyensúlyának helyreállítása, a test-lélek-szellem hármas egységének harmóniáján keresztül a test öngyógyító folyamataink aktivizálása. Eszköztárában pedagógiai, pszichológiai és természetgyógyászati eszközök is komplexen személyre szabottan megtalálhatók.

A kineziológus nem gyógyít, hanem a problémához kapcsolódó blokkot oldja.
A legtöbb betegségnek alapvetően pszichoszomatikus /lelki/ oka van, ezért az embert holisztikusan kell nézni. Minden jelenbeli problémánk, komolyabb betegségünk gyökere valahol a múltban keresendő. Fogantatásunktól kezdve minden információ sejtszinten bennünk van (saját magunkra és környezetünkre vonatkozóan), akár emlékszünk rá, akár nem. Bennünk vannak a velünk megtörtént események, az átélt, vagy akár a másoktól átvett érzelmek is. Ezek az emlékek okozhatnak negatív stresszt, amik folyamatosan kihatnak jelen életünkre. Ennek a következménye lehet, hogy azt éljük meg, hogy nincs elég önbizalmunk, nem tudunk elég sikeresek lenni, nem tudjuk elérni azt, amire vágyunk, vagy különböző testi tünetek, betegségek jelennek meg.

Ezek a blokkok, információk, amik zavart okozhatnak fizikálisan és mentálisan is, felszínre hozhatók a kineziológia speciális módszerével, az izomteszteléssel. Ez lehetővé teszi, hogy felderítsük a probléma, betegség valódi okát, és olyan korrekciókat és gyakorlatokat alkalmazzunk,  melyek segítenek feloldani a negatív élményeket. (ezek lehetnek: generációs háttér feltárása, mozgásos, vizualizációs, jobb és bal agyfélteke integrációt elősegítő gyakorlatok, korlátozó hitrendszerünket átalakító korrekciók, különböző esszenciák, motivációs kártyák, rajzteszt, táplálkozási, életmódbeli javaslatok…)

Hogyan működik

Tesztelés közben

Hogyan kaphatunk az izomtesztelés segítségével a tudatalattiból származó információt?

Ez a módszer legcsodálatosabb és legizgalmasabb kérdése. Izomteszteléssel direkt kérdéseket intézhetünk (mindig az adott témához kapcsolódóan) valaki belső tudásához, és egyenes igen/nem válaszokat kapunk.

Mennyi időbe telik, amíg eredményt tapasztalunk?

Már az első kezeléssel beindul a szervezet öngyógyító folyamata, nagyon gyakran tapasztalható változás. Biztonságosan 3-5 alkalom után várható jelentős javulás egy témára. Az eredmény függhet az életkortól – minél régebben őrizgetünk egy problémát, annál lassúbb a változás. Személyiségünk típusa is befolyásolja, mennyire rugalmasan tudunk megszabadulni régi mintáinktól, valamint az, hogy mennyire vállaljuk aktívan a felelősséget a javulásért.

Fontos:

A kineziológus nem gyógyít, nem diagnosztizál, hanem segít beindítani a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

A holisztikus kineziológia nem alkalmas betegségek diagnosztizálására. 
Inkább lehetőség, a helyes életmód kialakítására az egyensúlyhiány felderítésére.
Abban tudok segíteni, hogyan érhetjük el a jól-lét érzését.