Kineziológia

Kinézis = mozgás, logos = tudomány, amely az izomtesztelésen alapuló stresszoldást jelent.

Ha az ember rossz hírt hall, jobb, ha leül, mert stressz hatására elgyengülnek az izmai. Így hat a negatív érzelem az izmok működésére. Az izom elernyed, elgyengül, ha az embert stressz éri, szomorú, vagy negatív érzései vannak, míg ha minden rendben van vele és körülötte, akkor az izomtónusa erős és feszes. Ezt fedezte fel a 60-as években dr. George Goodheart amerikai kiropraktőr (csontkovács).

A kineziológia, olyan természetgyógyászati szakterület, melynek célja a test energia-egyensúlyának helyreállítása, a test-lélek-szellem hármas egységének harmóniáján keresztül a test öngyógyító folyamataink aktivizálása. Eszköztárában pedagógiai, pszichológiai és természetgyógyászati eszközök is komplexen személyre szabottan megtalálhatók.

A kineziológus nem gyógyít, hanem a problémához kapcsolódó blokkot oldja.
A legtöbb betegségnek alapvetően pszichoszomatikus /lelki/ oka van, ezért az embert holisztikusan kell nézni. Minden jelenbeli problémánk, komolyabb betegségünk gyökere valahol a múltban keresendő. Fogantatásunktól kezdve minden információ sejtszinten bennünk van (saját magunkra és környezetünkre vonatkozóan), akár emlékszünk rá, akár nem. Bennünk vannak a velünk megtörtént események, az átélt, vagy akár a másoktól átvett érzelmek is. Ezek az emlékek okozhatnak negatív stresszt, amik folyamatosan kihatnak jelen életünkre. Ennek a következménye lehet, hogy azt éljük meg, hogy nincs elég önbizalmunk, nem tudunk elég sikeresek lenni, nem tudjuk elérni azt, amire vágyunk, vagy különböző testi tünetek, betegségek jelennek meg.

Ezek a blokkok, információk, amik zavart okozhatnak fizikálisan és mentálisan is, felszínre hozhatók a kineziológia speciális módszerével, az izomteszteléssel. Ez lehetővé teszi, hogy felderítsük a probléma, betegség valódi okát, és olyan korrekciókat és gyakorlatokat alkalmazzunk,  melyek segítenek feloldani a negatív élményeket. (ezek lehetnek: generációs háttér feltárása, mozgásos, vizualizációs, jobb és bal agyfélteke integrációt elősegítő gyakorlatok, korlátozó hitrendszerünket átalakító korrekciók, különböző esszenciák, motivációs kártyák, rajzteszt, táplálkozási, életmódbeli javaslatok…)